Tânăr din Israel surprins încercând să părăsească Republica Moldova cu un pistol camuflat în bagajul de cală

Un tânăr din Israel a încercat să iasă din R. Moldova cu un pistol camuflat în bagajul de cală (foto)

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Sunt documentați trei cetățeni străini.

În primul caz este vizat un cetățean al R. Tadjikistan de 24 de ani, care s-a prezentat printre pasagerii cursei „Yerevan-Chişinău”. Străinul intenționa să intre în R. Moldova cu scop de vizită. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului adițional, iar în rezultat asupra persoanei s-a depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. Permisul a fost examinat de comun cu ofițerii FRONTEX, fiind stabilit că actul conține semne rezonabile de falsificare. Persoanei cercetate i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

 

Un alt tânăr din Israel a încercat să iasă din R. Moldova cu un pistol, camuflat în bagajul de cală. Străinul de 23 de ani a fost depistat în timpul controlului de securitate efectuat asupra pasagerilor de la ruta „Chișinău-Tel Aviv” și prelevării imaginilor ale bagajelor scanate. La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor. Obiectul a fost ridicat și va fi transmis la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean din Ucraina, în bagajul căruia au fost descoperite mai multe cartușe. Acestal intenționa să iasă din R. Moldova cu ruta „Chișinău-Lisabona”. Și în cazul dat a intervenit grupa operativă din cadrul Sectorului, care documentează toate circumstanțele faptei.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …