Curiozitati

Cum prăjim corect alimentele. Alternative pentru a-ţi satisface poftele

Ştim deja că alimentele prăjite sunt nesănătoase, dar sunt delicioase şi de multe ori rapid de preparat. Acum însă avem alternative şi putem mânca prăjit, dar sănătos. Aflaţi la Rubrica Medicală despre cum ne putem satisface pofta, dar fără să ne riscăm sănătatea.   Prăjitul este popular datorită reacției Maillard, care apare la temperaturi peste 140°C și dă alimentelor acea …

Citeste mai mult »

Care sunt hormonii fericirii. Cum îi poți activa în mod natural

Sigur vrei și tu să știi care sunt hormonii fericirii. Endorfinele și alți așa-numiți hormoni ai fericirii au o mulțime de beneficii pentru organism, dar puțini oameni știu cum să profite de ei și cum să-i activeze în corp.   Endorfinele te fac fericită. Se pare că specialiștii s-au concentrat mai mult în ultimul timp pe legătura dintre exerciții fizice …

Citeste mai mult »

Studiu: Oamenii ar avea un strămoș comun și nu este Adam

De-a lungul secolelor, Biblia ne-a învățat că toți oamenii provin din Adam și Eva. Cu toate acestea, cercetările științifice moderne au dezvăluit că povestea este mult mai complexă și mai profundă. În loc de a descinde dintr-un cuplu unic, oamenii, împreună cu toate celelalte forme de viață de pe Pământ, împărtășesc un strămoș comun unic: o celulă simplă, dar esențială, …

Citeste mai mult »

De ce să nu lași telefonul la încărcat peste noapte. Greșeli frecvente

La prima vedere, încărcarea telefonului peste noapte pare o soluție logică. Ne asigurăm că ne trezim cu bateria plină, gata să înfruntăm ziua. Însă, această comoditate ascunde un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei. Iată de ce nu este recomandat să lăsăm telefonul toată noaptea la încărcat, cele mai comune în smartphone-uri, au un număr finit de cicluri de …

Citeste mai mult »

Înroșirea obrajilor: Ce spun studiile despre reacția umană unică

Un gest natural, însă inexplicabil: înroșirea obrajilor. Acest proces poate fi o adevărată agonie atunci când ne simțim umiliți, rușinați sau pur și simplu conștienți de noi înșine. Un nou studiu sugerează că principalul factor declanșator al înroșirii obrajilor este un sentiment accentuat de conștientizare de sine, de a fi văzuți sau expuși, mai degrabă decât o evaluare cognitivă a …

Citeste mai mult »

Alimente împotriva transpirației. Ce să mănânci ca să fii hidratat pe perioada verii

Transpirația este un proces fiziologic al organismului și este un mod natural al acestuia de a se răcori, în urma efortului, sau atunci când are o temperatură mai ridicată decât cea normală. Putem controla această problemă prin alimentație, nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm.   Temperatura optimă a corpului este de circa 37 de grade Celsius, deși …

Citeste mai mult »