Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile își asumă dreptul să declare grevă generală și acțiune de nesupunere civică

Potrivit unui comunicat al instituției, astfel de decizie a fost luată la Adunarea Generală a colaboratorilor cu vot unanim, în cazul în care Ministerul Sănătății nu se dezice de intenția de a lichida spitalul, începînd cu 1 ianuarie 2024, prin fuzionarea cu Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, transmite unimedia.

„Petiția a fost semnată de către întreg colectivul medical și non medical al Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile și este adresată către Președinta R. Moldova, Președintele Parlamentului R. Moldova, Prim-Ministru, Oficiul Avocatul Poporului, Biroului Regional OMS, Curtea Europeană de protecție a Dreptului Omului, Ambasadele acreditate în R. Moldova, Sindicatul Sănătatea”, menționează instituția medicală. „Noi, angajații Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile, sîntem profund dezamăgiți și nemulțumiți în vederea proiectului Hotărîrii de Guvern, privind fuzionarea celor două instituții, respectiv, instituția în care activăm și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Ne expunem indignarea și asupra faptului că noi, angajații instituției ce urmează a fi absorbită, aflăm despre reorganizare din mass-media, respectiv niciun reprezentant al Ministerului Sănătății nu a considerat că e necesar de a ne informa”, se menționează în petiție.

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …