Clopotele Bisericii ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva,, din Sărata Galbenă au chemat localnicii spre rugăciuni în dimineața Hramului. După cum se cuvine din cele mai vechi timpuri, hramul începe în biserica din localitate, unde enoriașii se roagă pentru pace și sănătate, mulțumind protectoarei pentru bunăstare.
Hramul satului în Sărata Galbenă, tradițional se petrece în centrul comunei, unde forfota e mare, iar fiecare gospodar își aduce oaspeții la hora din sat. La serbare participă colectivele artistice din localitate, dar și oaspeți din capitală. Autoritățile locale au pregătit un program vast, cei mici au avut parte de tobogane, trambuline și dulciuri, pe când cei maturi de frigărui, vin moldovenesc și muzică de calitate. Prima atestare a satului datează cu anul 1406 în cartea domnească a lui Alexandru cel Bun, ca apoi următorul document despre satul de pe râul Sărata, ținutul Lăpușna să apară în scrierea lui Constantin Movilă de la 16 august 1609, cu un nou nume, Răurești.
SOLOMON ION, primarul interimar pentru smilefm.md: ,, În această zi de sărbătoare, vreau să le urez sătenilor mei multă sănătate și prosperitate, ne-am străduit să creăm o atmosferă de sărbătoare în sat, avem anul acesta 14 familii care își sărbătoresc ziua nunții, 50 și 60 de ani de căsătorie, care v-or fi prezenți la sărbătoare, avem muzicieni talentați precum Natalia Gordienco, Corneliu Botgros și ,,Lăutarii,, Lilia Roșca, Aurel Chirtoacă, avem talente locale cu un program muzical bogat, sunt multe surprize frumoase pentru consăteni și oaspeții noștri,,
Creștinii ortodocși pe stil vechi, o serbează pe Sfânta Cuvioasa Parascheva la data de 27 octombrie, considerată și ocrotitoarea Moldovei. În această zi localitățile Secăreni, Sărăteni, Bozieni, Fârlădeni, Mirești, Stolniceni și Sărata Galbenă din raionul Hâncești sărbătoresc hramul bisericii și a satului.