Proiectul „Edificarea unei societăți, în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maximum cu respect și demnitate”, implementat în trei raioane ale țării

Peste 20 mii de copii au beneficiat de asistență și programe inovatoare în cadrul proiectului „Edificarea unei societăți, în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maximum cu respect și demnitate”. Acesta a fost implementat, timp de trei ani, în raioanele Cantemir, Cimișlia, Taraclia și Ștefan Vodă. Sprijinul Uniunii Europene a fost peste 632 de mii de euro.

Scopul proiectului este ca toți copiii din Republica Moldova să fie tratați cu respect și demnitate ca titulari de drepturi depline, în conformitate cu Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile copilului.

DANIELA MĂMĂLIGĂ, director, AO „Parteneriate pentru fiecare copil”: „Un proiect axat pe consolidarea protecției copilului prin consolidarea serviciilor de sprijin familial, serviciilor alternative de tip familial, dezvoltarea, consolidarea programelor educaționale și de asistență psihosocială pentru părinți și copii și aici vorbim de programul Mellow Parenting, de educație parentală, programul Panda.”

VALENTINA OLARU, secretar de stat, Ministerul Educației: „Este important ca asigurarea drepturilor tuturor copiilor să devină nu numai subiect de discuție, dar să devină realitate trăită. Pentru că atunci când noi nu mai vorbim despre drepturile copiilor, nu se întâmplă nimic, dacă copii nu își trăiesc aceste drepturi, dacă copii nu beneficiază, dacă ei nu participă la propria sa dezvoltare. Cumva prin acest proiect anume aceste ținte au fost atinse.”

Proiectul „Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potenţialul la maximum cu respect şi demnitate” a fost implementat de asociația „Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Centrul de formare, asistență, consiliere și educație, coordonat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …