Suntem uniți mai mult ca niciodată în realizarea obiectivelor comune ale Republicii Moldova și România. Este declarația făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, la București, care a discutat cu omologul său, Luminița Odobescu, despre derularea proiectelor.
,,Ajutorul României este evidențiat și susținut. Tot astăzi am trecut în revistă derularea proiectelor. Facem progrese pentru îmbunătățirea infrastructurii care va conecta R. Moldova de România și spațiul european. Chiar în aceste zile au fost lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate pentru patru poduri: Costești-Stânca, Leca-Fălciu, Răducăneni-Bărboieni, Leova-Bumbăta și continuă lucrările de modernizare sau urmează să fie inițiate lucrări de construcție pentru podurile de la Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița sau Cahul-Oancea”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unui briefing susținut împreună șu șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu.
„Vizita de astăzi de la București este o continuare a dialogului excelent pe care îl avem noi doi și colegii de la ministere. Avem proiecte bilaterale, dinamice în multiple domenii. Locul R. Moldova este în familia europeană. Suntem și vom rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al R. Moldova și locuitorilor Moldovei. Din păcate, Moldova rămâne cel mai afectat vecin al Ucrainei. Autoritățile de la Chișinău au fost nevoite să țină piept unui număr mare de acțiuni de destabilizare ca parte a războiului hibrid orchestrat de Moscova. Moldova a rezistat, mai mult, și-a consolidat instituțiile și a stat neclintită în drumul european. Suntem la începutul unui an plin cu provocări și destul de complex. Atât alegerile prezidențiale din acest an, alături de referendumul pentru integrare, cât și alegerile parlamentare din 2025, sunt o ocazie istorică ca opțiunea proeuropeană să fie exprimată clar și de netăgăduit”, a declarat Luminița Odobescu.
Totodată, Nicu Popescu a declarat că relațiile moldo-române au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei decenii.