Lupte ilegale de câini, organizate de moldoveni și români: 40 de persoane prinse în flagrant

Oamenii legii din Moldova, în cooperare cu colegii din România, au identificat în flagrant delict 40 de persoane care participau la lupte ilegale între câini, transmite Poliția Română într-un comunicat. Astfel, 8 persoane au fost plasate în arest preventiv de 72 de ore pentru schingiuirea animalelor. Operațiunea a fost desfășurată concomitent și în România, în baza acordului de echipă comună de anchetă. Astfel, poliștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor Gorj au pus în executare 23 de percheziții domiciliare în mai multe județe. 

Totodată, în cadrul descinderilor organizate în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, polițiștii români au depistat nouă episoade de schingiuire a animalelor, cum ar fi amputarea cozii, urechilor și ghearelor, precum și secționarea corzilor vocale.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate pentru continuarea cercetărilor 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, 7 tablete, 7 carduri de memorie,  o cameră de filmat, 46 de carnete de sănătate, 39 de carnete de performanță, 45 de cărți de origine română, 9 pașapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartușe de vânătoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum și alte obiecte ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

În cadrul acestor activități, au fost emise ordine de plasare în adăpost pentru 7 câini de rasă Ciobănesc de Asia Centrală, despre care s-a stabilit că au fost supuse luptelor ilegale.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …