Președinta Maia Sandu în Ucraina pentru Ziua Demnității și a Libertății: O zi de conlucrare și rememorare a protestelor Euromaidan

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, se află în Ucraina marți, 21 noiembrie, în ziua în care ucrainenii marchează Ziua Demnității și a Libertății, în amintirea protestelor Euromaidan de la Kiev.

Sursă foto: Украина Сейчас/ Telegram

Într-un comunicat emis de Președinția R. Moldova se zice că șefa statului se află în Ucraina pentru a discuta cu omologul său ucrainean, Volodîmîr Zelenski și cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, despre „ următorii pași în aderarea Moldovei și Ucrainei la UE, sporirea securității regionale și sprijinul continuu al UE pentru reforme și dezvoltare în țările noastre”scrie zgd.md

Protestele Euromaidan de la Kiev au început pe 21 noiembrie 2013, împotriva fostului președinte Viktor Ianucivici, care a refuzat în ultimul moment să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Apărarea demnității și a libertății a costat multe vieți ale patrioților ucraineni: 106 persoane au fost ucise și peste 2 000 au fost rănite. În primăvara anului 2014, Rusia și-a lansat agresiunea armată, care a fost însoțită de ocuparea Crimeei și a unor părți din regiunile Donețk și Luhansk.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …