O Zi de Celebrare și Dialog Constructiv: Oficialități de Top la Aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

În data de 24 ianuarie, Dl. Iurie Levinschi, președintele raionului Hîncești, alături de vicepreședintele Dl. Ion Bunduchi, au onorat invitația Dlui. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, și a Dlui. Mihai Chirică, primarul municipiului Iași, participând la evenimentele oficiale organizate cu ocazia celebrării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Programul a debutat cu un cuvânt de binecuvântare rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Ulterior, discursurile oficialilor din Administrația Prezidențială, Senatul României, Camera Deputaților, Guvernul României și Administrația Publică Locală au adus în prim-plan momente deosebite ale istoriei comune.

Evenimentul s-a încheiat cu o solemnă ceremonie de depunere a coroanelor de flori la Ansamblul statuar Alexandru Ioan Cuza, aflat în Piața Unirii, și cu o impresionantă Paradă Militară.

Pe parcursul vizitei, a avut loc o ședință axată pe Proiectele Transfrontaliere, desfășurată în sediul Primăriei Iași. La aceasta au participat Primarul municipiului Mihai Chirică, Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, Președintele raionului Călărași Nicolae Drăgănel, Președintele Consiliului raional Ungheni Dionisie Ternovschi, Consulul General al Republicii Moldova la Iași Ion Coșer și Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Ion Șpac.

În concluzie, Dl. Iurie Levinschi a exprimat recunoștința față de autoritățile române pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și raionului Hîncești. A evidențiat, de asemenea, perspectiva și importanța unei colaborări viitoare între entitățile noastre, subliniind dorința de consolidare a relațiilor bilaterale. O zi plină de semnificație și promisiuni pentru viitorul colaborării dintre cele două regiuni.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …