Mai multe fete și femei, inclusiv din Hîncești au participat la un eveniment organizat de UN WOMAN

Ieri la Chișinău a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului “Consolidarea Rezilienței Socio-Economice a Femeilor și Fetelor Afectate de Criza Refugiaților din Ucraina în Moldova. La eveniment au participat și femei antreprenoare din Hîncești dar și echipe de liceeni din Căușeni, Bălți și Comrat, care au venit cu idei de afaceri și prezentarea acestora.

Prin intermediul bugetului suplimentar, finanțat de Guvernul Japoniei, UN WOMAN a cooio intervenție de doisprezece luni menită să abiliteze și să sprijine femeile și fetele afectate de criza refugiaților din Ucraina în Moldova. Scopul proiectului a constat în consolidarea rezilienței socio-economice a femeilor refugiate și a celor din comunitățile gazdă. Acest obiectiv a fost atins prin facilitarea accesului la asistență umanitară sensibilă la gen și prin oferirea oportunităților de dezvoltare și protecție.

“Colaborarea mea cu UN WOMEN este bazată pe dezvoltarea economică a femeilor rome. Eu, fiind președinta Asociației Obștești ” Asociația Femeilor Rome pentru Educație și Dezvoltare Antreprenorială”, împreună cu echipa promovăm importanța incluziunii sociale și autodezvoltării a femeilor rome prin abilitarea economică, în primul rând. În anul 2023 UN WOMEN împreună cu Guvernul Japoniei au lansat programul ”Bani la feminin” la care am participat și eu. La acest program am avut un șir de sesiuni informative despre educația financiară, cum și unde să investim banii noștri eficient, despre energia banilor în general și multe alte lucruri necesare pe care consider eu, ca femeia modernă din secolul douăzeci și unu, trebuie să sa le cunoască orice femeie. LA evenimentul de ieri am aflat despre mai multe proiecte pe care UN WOMEN le-a realizat în anul 2023 împreună cu Guvernul Japoniei, cum ar fi instruirea femeilor refugiate din Ucraina pentru dezvoltarea antreprenoriatului, unde 70 % din absolvenții cursului au primit câte un grant pe care l-a investit în in afacerea sa”, a declarat pentru SmileFM Moldova Maia Matfei, președinta A.O ”Asociația Femeilor Rome pentru Educație și Dezvoltare Antreprenorială” și participantă la programul ”Bani la feminin” organizat de UN WOMEN cu suportul Guvernului Japoniei.

Menționăm că această ceremonie a servit și ca platformă pentru a prezenta strategiile și intervențiile de succes implementate pe parcursul proiectului, prin încurajarea colaborării și implicării continue a părților interesate pentru un impact pe termen lung.

Finalul a culminat cu o expoziție cu produse din afacerile antreprenoarelor din Ucraina, finanțate de UN WOMEN și Guvernul Japoniei.

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …