Mai mulți elevi din Hîncești au participat la un master class de olărit

Astăzi în incinta Centrului de Meșteșugărit, Ceramică din satul Mirești, a avut loc un master- class la confecționarea vaselor din lut. Elevii împreună cu învățătoarea Tatiana Bufteac au avut parte de o zi productivă și experiențe noi.

Băieți împreună cu Meșterul popular Adrian Onuță au modelat din ceramică fluiere în formă de păsări iar fetele au transformat din bucăți de ceramică căsuțe ca din poveste. Căsuțele care ne duc cu gândul la frumoasele amintiri din copilărie, din vacanțele însorite în curtea casei bunicilor de la țară.

Copii au avut ocazia să-și demonstreze măiestria și creativitatea la roata olarului, cu ajutorul meșterului au descoperit tehnica de modelare a lutului. Fiecare în parte a confecționat câte un obiect din ceramică. 

“Mulțumim frumos Domnului Onuță Adrian pentru efortul depus, pentru atmosfera creată, pentru profesionalismul demonstrat în cadrul activități de astăzi și găzduirea caldă” a spus Victoria Plăcintă, metodistă creație populară CRCH.

Menționăm că Adrian Onuţa este meşterul popular din satul Mireşti, raionul Hânceşti, cunoscut pentru vasele de ceramică pe care le confecţionează cu multă iscusinţă. Lutul încălzit și modelat de mâinile sale se transformă în adevărate opere de arta. 

 

Vezi si

Arta de a crede în ceilalţi sau Efectul Pygmalion

Conceptul Pygmalion provine din mitologia greac Pygmalion era un sculptor căruia îi plăcea să sculpteze …