Localnicii din Bălăurești, raionul Nisporeni, au asistat la o întrunire privind securitatea locală

În conformitate cu prevederile Ordinului IGP nr.150 din 28.11.2013, comisarul Constantin Zestrea, șeful secției de poliție nr. 5 (Grozești), a condus o întrunire esențială dedicată prevenirii infracționalității și contravențiilor în comunitate, în regiunea ,,Satul Nou”, din localitatea Bălăurești, raionul Nisporeni.

Evenimentul a adunat 47 de locuitori ai localității și a abordat o varietate de aspecte legate de securitatea publică. Însoțit de comisarul Zestrea, au fost prezenți și alți membri cheie ai comunității, printre care șeful subdiviziunii, comisarul principal Sergiu Andronache, șeful SSP, comisarul  Denis Popescu, și primarul localității, domnul Alexandru Ionel.

În cadrul întrunirii, polițiștii au discutat aspecte importante, concentrându-se asupra amenințărilor actuale. Au fost abordate teme precum infracțiunile cibernetice, escrocheriile cu carduri bancare, consumul de alcool în locuri publice, delincvența juvenilă, violența în familie și prevenirea accidentelor rutiere. Deseamenea, participanții au fost informați cu privire la regulile de conduită esențiale în perioadele reci, pentru a evita situațiile de hipotermie.

Locuitorii au avut oportunitatea de a-și exprima îngrijorările și de a discuta aspecte semnificative legate de securitatea locală. Probleme precum curățenia în localitate și instalarea camerelor de supraveghere au fost dezbatute de cetățeni, evidențiind necesitatea unei monitorizări eficiente pentru asigurarea unui mediu sigur și curat în comunitate.

Evenimentul a reprezentat o platformă eficientă de interacțiune între forțele de ordine și comunitatea locală. Astfel de întruniri sunt cruciale pentru consolidarea parteneriatului dintre poliție și cetățeni, contribuind la sporirea gradului de siguranță și prevenirea infracționalității în rândul comunităților locale

 
 
 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …