Schimbări în Diplomație: Mihai Popșoi preia Fotoliul de Ministru al Afacerilor Externe și Integrării

Oficial, fotoliul de Ministru al Afacerilor externe și Integrării, ocupat pînă astăzi de Nicu Popescu, va fi ocupat de Vicepreședintele Parlamentului, deputatul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi.

 

 

Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi a Guvernului de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, potrivit portalului de știri noi.md

Mihai Popșoi este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit platformei cusens.md, el a ajuns pentru prima dată în legislativ în 2019, pe listele Blocului electoral ACUM, format din Platforma DA și PAS. Ulterior, Popșoi a fost reales deputat în Parlamentul de la Chișinău în 2021, pe listele PAS – partid a cărui vicepreședinte este din 2017. Popșoi a făcut doctoratul în studii politice la Universitatea din Milano, Italia. Până a intra în Parlament, acesta a oferit consultanță politică mai multor organizații internaționale. De asemenea, potrivit CV-ului, Popșoi a lucrat în calitate de manager de proiect la Centrul NATO în Moldova, precum și analist politic la Ambasada SUA în Moldova. Totodată, Cristina Gherasimov va conduce Ministerul pentru afaceri europene și va coordona activitatea biroului pentru integrarea europeană.

Reamintim că din 22 noiebrie 2023, Cristina Gherasimov a fost desemnată în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cristina Gherasimov este licențiată în relații internaționale, a făcut un master la universitatea din Wrocław din Polonia master la Institutul European pentru Studii internaționale avansate și doctorat în științe politice la universitatea Rutgers din Statele Unite ale Americii. Din anul 2021 Cristina Gherasimov este consilier pe politică externă și integrare europeană a președintelui Republicii Moldova.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …