Vot în prima lectură: Lucrările de construcție care produc zgomot, interzise în blocurile locative duminica și de sărbători

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care interzice efectuarea lucrărilor de construcție ce produc zgomot în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în intervalul orar 18.00 – 08.00 de luni până sâmbătă.

Deputatul PAS Vasile Grădinaru, autorul proiectului, a explicat că această extindere a interdicțiilor este necesară pentru a respecta perioada de odihnă a cetățenilor, majoritatea acestora relaxându-se în zilele de duminică și de sărbătoare.

Proiectul de lege include și alte prevederi, printre care:

Modificarea Sistemelor de Alimentare cu Gaze:

Interdicția de a modifica sistemele de alimentare cu gaze naturale prin instalarea utilajului consumator de gaze în alte încăperi decât în bucătărie sau hale termogeneratoare.

Termoizolarea și Schimbarea Coloristică a Fațadelor:

Interdicția de a efectua lucrări de termoizolare și schimbare coloristică a fațadelor fără autorizație de construire pentru clădirile orientate spre bulevarde și străzi, pentru clădirile cu statut de monument și în zonele de protecție ale acestora. Excepție fac lucrările de finisare exterioară care nu modifică elementele fațadelor și soluțiile cromatice.

Extinderea Termenului de Privatizare:

Extinderea termenului de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare, având în vedere existența litigiilor care urmează să fie soluționate în instanță și numărul mare de locuințe neprivatizate, majoritatea fiind în municipiul Chișinău.

Proiectul de lege va fi supus examinării și în lectura a doua, urmând a fi definitivate și aprobate toate prevederile sale.

 

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …