Mai mulți deputați au creat grupul „Victoria”. Igor Grosu reacționează: „Ce e cu nenorocirea asta?”

Reghina Apostolova și Marina Tauber primesc funcții în noul grup parlamentar „Victoria”

Funcția de vicepreședinte al grupului parlamentar „Victoria” îi revine Reghinei Apostolova, iar cea de secretar – Marinei Tauber. Anunțul a fost făcut de Vasile Bolea, care a menționat că grupul parlamentar este format din 9 deputați.

„Articolul 4 din Regulamentul Parlamentului prevede că în vederea promovării unor viziuni și obiective comune, deputații independenți cât și cei neafiliați, care nu fac parte din nici o fracțiune parlamentară, pot constitui în orice moment grupuri parlamentare. Vreau cu această ocazie să anunț că a fost creat grupul parlamentar Victoria/Pobeda din 9 deputați”, a declarat Bolea.

În urma acestui anunț, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o reacție fermă: „Domnul Creangă, vă rog să luați acest proces verbal, în urma anunțului făcut și să vedeți ce e cu nenorocirea asta din punct de vedere juridic”.

Reamintim că acum un an, patru deputați ai Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexander Suhodolschi – au părăsit formațiunea și au anunțat că aderă la Partidul Renaștere. În Parlament, aceștia figurează ca deputați neafiliați.

Totodată, cei cinci deputați ai fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional, figurează acum ca deputați independenți. Este vorba despre Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan, Marina Tauber și Denis Ulanov.

Precizăm că, pe 21 aprilie curent, mai mulți politicieni, aflați în vizită la Moscova, au anunțat crearea Blocului politic „Victoria”.

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …