VIDEO: Cel mai neobișnuit serviciu din lume. Omul care este PLĂTIT pentru a „nu face nimic”

Un bărbat din Japonia își câștigă existența în urma unui job neobișnuit: el se „închiriază” pentru a nu face nimic. Mai exact, bărbatul de 38 de ani se oferă să le țină companie celor care vor acest lucru, potrivit Reuters.

În vârstă de 38 de ani, Shoji Morimoto din Tokyo, câştigă 10.000 de yeni (aproximativ 70 de dolari) pentru o şedinţă în care doar îşi însoţeşte clienţii.

„În principiu, îmi închiriez propria persoană. Slujba mea presupune să fiu acolo unde sunt clienţii mei, nu am de făcut nimic special”, a declarat el, adăugând că, în ultimii patru ani, a avut circa 4.000 de sesiuni.

Pe Twitter, unde își găsește majoritatea clienților, bărbatul are aproape un sfert de milion de urmăritori. Dintre aceștia, aproximativ un sfert sunt clienţi fideli, unul dintre ei angajându-l chiar de 270 de ori.

La o ședință, Shoji Morimoto a mers într-un parc și s-a dat pe un balansoar alături de un client. La o alta, tot ce a trebuit să facă a fost să îi zâmbească și să îi facă cu mâna pe fereastra unui tren unui alt client care dorea să-şi ia la revedere de la cineva.

Săptămâna trecută, Morimoto s-a întâlnit cu o analistă de date în vârstă de 27 de ani, îmbrăcată într-un sari, cu care a purtat o conversație lejeră în timp ce au servit ceai şi prăjituri. Tânăra voia să poarte vestimentaţia indiană în public, dar se temea că prietenii ei se vor simți stânjeniți, astfel că a apelat la Morimoto pentru a-i ţine companie.

„Pe prietenii mei simt nevoia să-i amuz, dar cu tipul închiriat (Morimoto) nu trebuie să fiu vorbăreaţă”, a spus ea. Bărbatul a povestit însă că i s-au propus și sarcini pe care le-a refuzat, precum să mute un frigider sau să meargă în Cambodgia.

„Oamenii nu trebuie să fie utili în vreun fel anume”

Morimoto a mai povestit că s-a gândit la acest ”job” pentru a vedea dacă ”un tip care nu face nimic” are sau nu valoare. Înainte, a lucrat într-o editură, unde era deseori apostrofat pentru că ”nu face nimic.”

El spune că a simțit de multe presiunea societății de a face mereu ceva productiv sau util pentru a se simți apreciat și că a vrut să demonstreze că și ”a nu face nimic” poate avea valoare.

În plus, bărbatul a mai povestit că mulți clienți apelează la el din cauza singurătății sau pentru că se află în relații interpersonale complicate.

„Înainte să lansez acest serviciu de închirieri, mă uitam la oamenii de pe stradă și mă gândeam că sunt bine adaptați la societate, spre deosebire de mine. Dar acum cred că, chiar dacă arată normal la suprafață, ar putea avea o suferință sau un conflict.

Am avut și clienți care au ceva pe suflet, dar le e greu să vorbească cu familia și cu prietenii, dar au nevoie de o persoană care să îi asculte.

Oamenii tind să creadă că slujba mea de ”a nu face nimic” este valoroasă pentru că este utilă (pentru alţii)… Dar este în regulă şi să nu faci pur şi simplu nimic. Oamenii nu trebuie să fie utili în vreun fel anume”, a mai susținut bărbatul.

Această afacere prin care oferă companie este singura sursă de venit a lui Morimoto, din care îşi întreţine soţia şi copilul.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …