Vacanță în siguranță! Recomandările Poliției pentru copii și părinți

Vacanță în siguranță! De mâine, elevii intră în vacanța de primăvară care va dura până pe 12 martie. În acest context, Poliția vine cu o serie de recomandări pentru copiii care vor rămâne singuri acasă, pentru a evita eventualele pericole. 

Primele recomandări sunt pentru părinților. Aceștia sunt sfătuiți de Poliție să nu lase copiii nesupravegheați. În cazul în care copiii au nevoie să plece de acasă, aceștia pot să o facă doar cu permisiunea adulților. Pe lângă asta, este important ca copiii să cunoască un număr al părinților și adresa domiciliului.  

Atunci când se află acasă, copiii sunt îndemnați să nu deschidă ușa necunoscuților. Părinții trebuie să le spună copiilor că nu trebuie să ofere date personale sau poze celor cu care comunică pe internet.

De asemenea, Poliția recomandă elevilor să respecte regulile de circulație. Oamenii legii atenționează despre traversarea străzilor doar pe trecerea de pietoni. Totodată, copiilor le este interzis să se joace pe drumurile publice.

Pentru a fi vizibili pe întuneric, copiii sunt încurajați să poarte haine de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante.

Poliția reamintește tuturor să apeleze la numărul de urgență 112, dacă au nevoie de ajutor.

Vezi si

Participă GRATUIT la cel mai creativ HUB de jurnalism, comunicare și multimedia

Oportunitate inedită pentru toți tinerii din țară și pentru cei care sunt pe ultima sută …