Un băiat de 14 ani a murit înecat în parcul „La Izvor”, din capitală

Un minor în vârstă de 14 ani a decedat după ce s-a prăbușit sub gheața subțire a iazului „La Izvor”, din capitală. Cazul a avut loc ieri seara, pe bazinul acvatic din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău, scrie jurnal.md

Sursa foto: Telegram // IGSU al MAI al RM

Potrivit primelor informații, doi băieți minori cu vârstele de 14 și 12 ani au plecat la joacă în parcul La Izvor. Aceștia ar fi decis să intre pe lacul înghețat, iar la un moment, gheața a cedat și copii s-au prăbușit. Minorul în vârstă de 12 ani a reușit să iasă la suprafață și a plecat acasă, iar băiatul de 14 ani nu a mai putut.

Alertați, salvatorii, chinologii și polițiștii au efectuat lucrări de căutare însă acestea nu au dat rezultat. În dimineața zilei de astăzi, lucrările au fost reluate. Salvatorii au reușit să recupereze din iaz, la ora 8:30, corpul neînsuflețit al minorului în vârstă de 14 ani. Acesta a fost găsit la o distanță de aproximativ 20 de metri de la mal. Cazul este investigat de organele de drept.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită aflarea în preajma bazinelor acvatice. Mersul și jocul pe gheața fragilă duce la producerea tragediilor. În condiții de temperaturi oscilante aflarea pe lacurile înghețate este extrem de periculoasă.

O atenție specială trebuie acordată copiilor adolescenți pentru ca aceștia să perceapă riscurile la care se supun în caz de nerespectare a elementarelor reguli de siguranță, în special ce ține de mersul pe gheața lacurilor și iazurilor din țară.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …