Studiu Internațional: Acoperirea unei Părți a Deșertului Sahara cu Panouri Solare – Impactul Semnificativ Asupra Climei Globale

Un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință a arătat că acoperirea unei părți a deșertului Sahara cu panouri solare va afecta semnificativ clima Pămîntului.

poză simbol

 

În lucrarea lor, specialiștii suedezi, germani și chinezi au folosit modele computerizate, a relatat RBC. Potrivit calculelor lor, o fermă electrică gigantică, care va ocupa pînă la 20% din Sahara, va provoca schimbări semnificative în modelele climatice globale.

Rezultatele au arătat că un astfel de scenariu ar duce la o deplasare a precipitațiilor de la tropice, făcînd ca deșertul să fie acoperit de verdeață, așa cum era în urmă cu cinci mii de ani. În plus, creșterea temperaturii va afecta structura norilor și cantitatea de energie solară generată în diferite țări.

Orientul Mijlociu, sud-vestul SUA și sudul Europei vor avea parte de mai puțină energie solară. O ușoară scădere va fi observată în India, Australia și în estul Chinei. În schimb, energia solară va crește în America Centrală și de Sud, în centrul și estul SUA, în Scandinavia și în Africa de Sud.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …