Știați că..

Unele dintre statisticile de mai jos vi se vor părea amuzante în timp ce altele sunt cât se poate de serioase. Absolut toate sunt menite, însă, să ne arate cât de puține lucruri cunoaștem despre lumea care ne înconjoară, ne spune: studentus.md

50 curiozitati ale lumii

poză simbol

1.Furnicile nu dorm niciodată. Cu toate acestea, în zorii zilei, furnicile se întind asemenea oamenilor pentru a se dezmorți.

2. Aproximativ 90% din populația întregii planete locuiește în emisfera nordică.

3. Cimpanzeii și cotofenele sunt singurele animale care își pot recunoaște imaginea într-o oglindă.

4. Irlanda este singura țară europeană în care nu există șerpi.

5. În provincia Alberta din Canada au fost uciși absolut toți șoarecii. In prezent, este singura provincie din lume în care nu există asemenea rozătoare.

6. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul acestei păsări.

7. Balena albastră este animalul care produce cele mai puternice sunete (până la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apă la o distanță de până la 850 de kilometri.

8. Știți care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate îngera până la 30.000 de furnici…pe zi.

9. Cei mai tineri părinți din istorie (doi copii cu vârste de 8, respectiv 9 ani) au trăit în China. Copilul lor s-a născut în anul 1910.

10. Vreți să știți care este regiunea cu cea mai scăzută criminalitate? Încercați Quebec, Canada. Rata criminalității în această zonă este similară cu cea înregistrată într-un parc Disney World, aproape 0.

Vezi si

Cât de des trebuie să facem sport pentru a avea o viață mai bună

Toate celulele umane cer efort zilnic din partea noastră, dacă facem mișcare, vom simți diferența. …