La Leova a avut loc festivalul concurs regional a orchestrelor de muzică populară a Școlilor de Muzică și Arte: premiul mare a mers la Sărata Galbenă

 

În data de 21 aprilie în incinta Școlii de Arte Leova s-a organizat cea de-a V-a ediție a Festivalului concurs regional a orchestrelor de muzică populară a Școlilor de Muzică și Arte în memoria lui ” Vasile Mișcoi”.

  • Festivalul a fost organizat de către Direcția Cultură Tineret și Sport Leova sub egida Consiliului Raional Leova. În cadrul concursului au participat 6 orchestre din localitățile Leova, Nisporeni, Comrat, Hîncești, Cărpineni și Sărata Galbenă. Premiul Mare a festivalului a fost cucerit de către Orchestra de Muzică Populară “Stejăreii” a Școlii de Arte ” Grigore Solomon” din comuna Sărata Galbenă, dirijor Tulbu Ion care au avut o prestație impresionantă uimind pe toți cei prezenți prin virtuozitate și programul variat.

Pe locul II s-au plasat Orchestra “Mugurașii”, Școala de Arte Cărpineni, dirijor Alexandru Baraboi și Orchestra “Cimbrișor” , Școala de Arte Hîncești, dirijori Sergiu Bălănuță și Șerban Aurel. 

“Consider că este important să accentuez că Simion Oglindă, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară “Andrieș” și fost elev a Școlii de Arte din Sărata Galbenă a participat ca instrumentist, a acompaniat la țambal în cadrul a 4 orchestre, toate 3 din raionul Hîncești și orchestra din or. Leova unde a depus o muncă enormă. Este un tânăr profesionist, talentat și foarte implicat în tot ce face. Faptul că Premiul Mare a venit în raionul Hîncești și anume în c. Sărata Galbenă, într-o localitate rurală, înseamnă că sunt copii talentați, muncitori, dornici să creeze lucruri frumoase și profesori dedicați care reușesc să atingă mari performanțe”, a specificat pentru Smile FM Nadejda Martiniuc, metodista superioară, regizoare în cadrul Casei Raionale de Cultură Hîncești.

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …