“Activitatea de conștientizare ecologică la Gimnaziul Bujor cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului”

În contextul Zilei Mondiale a Pământului, marcată an de an la 22 aprilie, în cadrul Instituției Publice Gimnaziul Bujor, a avut loc o activitate extrașcolară în clasa a VI-a, sub îndrumarea profesoarei de limbă engleză, Serafima Matvei, cu tema ,,Planeta Pământ – mama planetă”.

Elevii au prezentat postere pregătite acasă, prin intermediul cărora au expus poezii, proverbe, imagini și curiozități interesante despre Planeta Pământ. În timpul activității, au fost discutate modalitățile de poluare a planetei și consecințele acestora, fiind identificate și soluții pentru rezolvarea problemelor. Frumusețea Pământului în cele patru anotimpuri a fost prezentată prin intermediul proiectelor realizate de elevi în grup, care au inclus informații din diverse surse, proverbe și imagini. Demonstrații ale cunoașterii limbii engleze la nivel de comunicare au fost evidente pe tot parcursul activității, dat fiind că aceasta s-a desfășurat în limba engleză. Elevii care au demonstrat capacități deosebite în rolul de traducători au fost Alexandrina Doboș, Cristina Macarie și Vlad Vîzdoagă.

Profesoara de limbă engleză le-a oferit elevilor posibilitatea de a afla mai multe informații despre Planeta Pământ și despre sărbătorirea ei printr-un scurt film. Înțelegerea acestuia a fost evidențiată prin exprimarea ideilor principale în limba engleză.

Elevii au demonstrat creativitate în cadrul activității prin produsele realizate din materiale reciclabile. Maria Gabură a prezentat o machetă a unei căsuțe pentru păsări, iar machete originale pentru hrănitoare de păsări au fost realizate de Marius Crișmariuc și Camelia Matvei. Activitatea s-a încheiat cu un cântec în limba engleză și un mesaj sugestiv: ,,Ne pasă de mediul înconjurător. Să ocrotim Planeta Pământ!”

 

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …