Şeful de la 112, demis după cazul de la Căuşeni

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis.

Ordinul a fost semnat de Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării. Anunțul a fost făcut de către acesta, în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

,,Acum câteva minute în urmă am semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului 112. Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu. Și noi avem multe exemple în țări, să spunem, mai avansate, în care acest serviciu este într-adevăr eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta. Ci își îndeplinește funcția de bază, care este să ajute să salveze cetățenii în situații periculoase, complicate”, a declarat Dumitru Alaiba.

Premierul Dorin Recean a cerut demisia directorului de la 112, după tragedia de la Căușeni.

 

Detalii noi despre tragedia fără margini dintr-o familie din Căuşeni, unde un bărbat şi concubina acestuia au fost găsiţi fără suflare într-o mașină blocată în nămeți, în apropriere de satul Coșcalia, raionul Căușeni. Cei doi urmau să ajungă în sat la sora bărbatului, imobilizată la pat, pentru a-i lăsa un telefon mobil.

 

Inspectoratul de Poliție Căușeni gestionează o anchetă penală, după ce două persoane au fost găsite moarte într-o mașină îngropată în zăpadă la Coșcalia. Informația a fost comunicată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …