Sărbătoare și Tradiție: 174 de Localități Își Cinstesc Hramul în Ziua de 21 Noiembrie

Biserica Sf.Cuvioasa Parasheva din Sărata Galbenă

În data de 21 noiembrie, 174 de localități din țară își sărbătoresc hramul.

Multe localități din pitorescul raion Hîncești se pregătesc  să sărbătorească Hramul Sfinților Mihail și Gavriil, una dintre cele mai așteptate și tradiționale sărbători religioase ale anului.

Cu o istorie bogată și o comunitate religioasă, locuitorii din orașul Hîncești și satele  raionului Hîncești se reunesc în rugăciune pentru a celebra această zi de importanță spirituală. Biserici și mănăstiri  vor găzdui slujbe religioase, iar credincioșii se vor aduna pentru a participa la liturghii speciale dedicate Sfinților Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai acestor comunități.

 

Evenimentele religioase vor fi însoțite de activități culturale și sociale, care vor aduce împreună localnicii într-un spirit de comunitate și solidaritate. Se organizează procesiuni tradiționale, expoziții de artă și spectacole culturale, oferind ocazia oamenilor să celebreze nu doar aspectele religioase, ci și identitatea și tradițiile locale.

Autoritățile locale și clerul bisericesc colaborează pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor activităților programate. Măsurile sanitare și de securitate vor fi respectate în mod riguros pentru a proteja participanții și pentru a menține o atmosferă pozitivă și pașnică pe durata sărbătorilor.

Sărbătoarea Hramului Sfinților Mihail și Gavriil devine astfel nu doar o expresie a credinței religioase, ci și o ocazie de a consolida comunitatea și de a transmite valorile tradiționale către generațiile viitoare. Locuitorii așteaptă cu nerăbdare această zi de sărbătoare, pregătindu-se să împărtășească bucuria și spiritualitatea acestui eveniment special.

Municipiul Hîncești, satul Bujor, Logănești și multe altele își sărbătoresc în fiecare an, la 21 noiembrie, Hramul de „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …