Râul Cogâlnic din Hîncești va fi valorificat prin amenajarea zonelor de agrement

Astăzi, la Hâncești a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Valorificarea luncii rîului Cogîlnic prin amenajarea zonelor de agrement şi excluderea riscului de inundație”, în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Centru.

În cadrul proiectului vor fi întreprinse lucrări de curățare a râului Cogîlnic şi amenajarea în lunca râului a zonelor de agrement (terenuri de sport şi de joacă).

„E zi mare astăzi pentru hânceșteni. Proiectul este unul valoros și desebit de care vor beneficia toţi locuitorii şi care va schimba în totalmente imaginea municipiului Hînceşti” a spus Alexandru Botnari, primarul Mun. Hîncești.

 Menționăm ca valoarea totală a proiectului este de 27 924 843,00 lei dintre care 20 000 000,00 lei sunt alocați din FNDRL( Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală) , iar contribuţia Primăriei este de 7 924 843,00 lei. Lucrările propriu-zise vor demara în luna mai.

„Sunt recunoscător tuturor celor care au participat la elaborarea acestui proiect, colegilor din Primărie, şi în mod deosebit Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, pentru includerea proiectului în documentul unic de program pentru anii 2022-2024. Totodată, aduc mulțumiri ADR Centru pentru buna conlucrare în mai multe proiecte şi sperăm la o colaborare eficientă în continuare” a conchis primarul.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …