Răspunsul ANSA la Embargoul Rus asupra Fructelor și Legumelor Moldovenești: O Decizie Considerată Nefondată

„Decizia autorităților rusești de impunere a unui embargo la fructele și legumele moldovenești este nefondată și lovește în producătorii moldoveni”. Astfel, a reacționat ANSA la restricțiile Rusiei.

„Fructele și legumele moldovenești sunt exportate în peste 80 de țări ale lumii, în acest an dublându-se cantitățile de prune și de mere exportate în țările europene.

În nicio țară, cu excepția Rusiei, nu au fost semnalate notificări asupra anumitor încălcări. Decizia autorităților rusești contravine principiilor fitosanitare internaționale și nu are la bază niciun argument real.

Piața europeană, care are condiții stricte în ce privește calitatea produselor, are o cerere tot mai mare și apreciază fructele și produsele moldovenești. Rapoartele de laborator demonstrează lipsa dăunătorilor menționați în loturile analizate.

 

Embargoul rusesc nu are nicio legătură cu calitatea produselor din Republica Moldova.

 

La data de 30 noiembrie 2023, pe pagina oficială a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a fost publicat un comunicat de presă cu privire la instituirea embargoului la importul fructelor și legumele din Republica Moldova, care va intra în vigoare începând cu data de 04 decembrie 2023.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …