Anunț de la Moldovagaz: Creșterea Prețului Gazului de la Gazprom în Decembrie, Confirmată de Șeful Vadim Ceban

Prețul gazului procurat de la Gazprom va fi mai scump în decembrie. Despre aceasta a anunțat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, relatează unimedia.info

 

Prețul gazului va fi de 831,04 de dolari pentru mia de metri cubi.

Întregul volum de gaze de la Gazprom va fi direcționat către compania Tiraspoltransgaz, din regiunea transnistreană.

Prețul gazelor de la Gazprom în luna noiembrie a fost de 830,42 dolari per mia de m3.

Pe 26 octombrie, membrul Consiliului de administrare al Energocom, Alexandr Slusari, a publicat o scrisoare a șefului MoldovaGaz către Ministerul Energiei al Republicii Moldova. Corespondența vizează prețul achizițiilor de gaze de la Gazprom. Acțiunea fostului deputat a stârnit nemulțumirea lui Vadim Ceban, care a catalogat-o drept „inacceptabilă”.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, nu exclude că Republica Moldova ar putea să cumpere gaz de la Gazprom, inclusiv pentru malul drept. Acest lucru este posibil dacă Gazprom va oferi un preț favorabil și dacă Rusia nu va impune nici o condiție politică Moldovei. Precizările au fost făcute de ministrul Energiei, pe 2 octombrie.

Cu două zile înainte de aceasta, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că, Republica Moldova din dreapta Nistrului nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom. La rândul său, reprezentanții companiei au venit cu o reacție.

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …