Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza cu sprijinul MAE din România. Aceștia au ajuns la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România precizează că miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare, se arată într-un comunicat al MAE de la București, transmite Radio Chișinău, conform tvrmoldova.

„De asemenea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâșia Gaza, aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost însoțite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.

Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române”, precizează comunicatul.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …