Alertă la Dunăre: Rușii atacă porturile ucrainene Ismail și Reni cu explozii multiple

În cursul nopții de 7 decembrie, dronele rusești au atacat mai multe obiective ale infrastructurii ucrainene, în special din Regiunea Odesa. Deși inițial autoritățile regionale au susținut că toate dronele au fost doborâte, în porturile Ismail și Reni au fost semnalate mai multe explozii, relatează tvrmoldova.

Potrivit surselor rusești, pe timpul nopții, alertele de raid aerian din Regiunea Odesa și din alte zone ale Ucrainei au durat cel puțin patru ore și jumătate.

Loviturile de pe teritoriul localității Ismail au vizat o serie de obiective portuare implicate în asigurarea logistică a Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind înregistrate cel puțin patru sosiri ale dronelor rusești. Au fost afectate, în special, locurile prin care se efectuează transbordarea carburanților și lubrifianților, precum și a armelor și munițiilor destinate militarilor ucraineni.

Mai multe explozii au fost înregistrate și într-un alt port ucrainean de la Dunăre, respectiv portul Reni, tot din regiunea Odesa. În presa ucraineană, au apărut o serie de comentarii, în care s-a precizat că “totul este bine” și că “apărarea antiaeriană lucrează”.

Ulterior, cerul nopții de deasupra portului s-a luminat de la flăcările infrastructurii care ardea.

Potrivit părții ruse, în cursul serii, au fost executate noi atacuri cu rachete și drone asupra mai multor aerodromuri de pe teritoriul Ucrainei, fiind lovit, între altele, aerodromul Starokonstantinov din regiunea Hmelnițki

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …