Orașul Leova a fost vizitat de înalți oficiali Europeni

La data de 25 ianuarie, Primăria Leova a primit în vizită înalți oficiali europeni și prieteni devotați ai orașului nostru, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea serviciilor publice și a condițiilor educaționale din Leova.

Delegația a fost codusă de Diana Jablonska, șefa de unitate pentru Georgia și Moldova din cadrul Directoratului General pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere din cadrul Comisiei Europene și Magdalena Mueller-Uri, Șefa Secției Cooperare din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Tot aici au fost prezenți reprezentanți de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

În cadrul vizitei au fost discutate beneficiile aduse de proiectele implementate cu suportul Uniunii Europene și anume cele de aprovizionare cu apă și extindere a sistemului de canalizare, dar și de eficientizare energetică a Liceului Teoretic CONSTANTIN SPĂTARU, instituție în care își fac studiile peste 500 de elevi și care a beneficiat de lucrări de renovare în sumă de peste 3 milioane euro.

La finalul vizitei, înalții oficiali au vizitat edificiile renovate din sursele UE dar și stația de tratare a apei care aprovizionează orașul Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Cupcui, Hănăsenii Noi, Sîrma și Tochile Răducani, iar ulterior va aproviziona și alte 16 localități din raionul Leova.

 

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …