O delegație a Consiliului Județean Călărași a vizitat raionul Hîncești

Astăzi, la Hâncești a venit în vizită președintele Județului Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de mai mulți colegi de-ai săi, inclusiv primari din comunele județului.

Scopul vizitei a fost un schimb de experiență în contextul unei eventuale colaborări între Consiliul Raional Hâncești și Consiliul Județean Călărași. ”Consiliul Raional Hîncești mereu a avut parteneri din România cu care a semnat acorduri de colaborare și în continuare ne străduim să căutăm noi parteneri pentru a promova și dezvolta raionul Hîncești. Am decis să facem o invitație către Consiliul Județean Călărași împreună cu dl președinte Vasile Iliuță care a venit cu o delegație numeroasă, primari, prefecși etc. pentru face primul pas pentru colaborarea noastră care cred eu că va stabili o relație de durată”, a declarat pentru Smile FM Moldova Iurie Levinschi, președintele raionului Hîncești.

Oaspeții au vizitat mai multe instituții precum Casa Raională de Cultură Hîncești, Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey, Spitalul Raional Hîncești, Direcția Situații Excepționale, dar și Centrul de Sănătate Hîncești unde vizitatorii au avut posibilitatea în timp real să vadă cum se desfășoară activitatea în cadrul policlinicii raionale.

Ghidați de șefa IMSP Centrul de Sănătate Hîncești, Lilia Tănase, aceștia au făcut cunoștință cu investițiile făcute în utilajele performante, inclusiv noul aparat de radiografie al instituției, instalarea recentă a ascensorului, dar și lucrările de reparație a instituției prin intermediul proiectelor finanțate de România.

”Dintotdeauna am avut relații frumoase și de durată cu partenerii noștri din România, iar vizita de astăzi a președintelui Județului Călărași, Vasile Iliuță ne oferă încă o posibilitate de a demara proiecte comune în rezultatul discuțiilor purtate pe parcursul vizitei”, a specificat dna Lilia Tănase, șefa CS Hîncești.

”Ziua de astăzi e o zi specială pentru mine pentru că m-am reîntors în Republica Moldova. Am venit cu o delegație impunătoare având un acord de colaborare, ca și fost primar, semnat cu primarul comunie Lăpușna, Ion Chiosa. Invitația dlui președinte Iurie Levinschi face ca să putem descoperi anumite probleme comune ca frați de peste Prut și să sprijinim nu numai domeniul medical, cultural dar vorbim și de dezvoltarea infrastructurii raionului Hîncești. Suntem onorați de faptul că am fost primiți cu multă căldură și prietenie ” a spus Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Maîne delegația din cadrul Consiliului Județean Călărași va face o vizită și în Comuna Lăpușna, inclusiv la Curtea Domnească Alexandru Lăpușneanu din localitate.

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …