Noi modificări la Codul muncii, aprobate de Guvern. Prevederile acestora

 

Copiii vor fi mai protejați de exploatarea prin muncă, iar salariații vor putea beneficia de un nou tip de concediu social. Guvernul a aprobat un șir de modificări la Codul muncii și Codul contravențional.

Noi modificări la Codul muncii, aprobate de Guvern. Prevederile acestoraImagine simbol

Potrivit proiectului, la împlinirea vârstei de 15 ani, persoanele vor putea fi angajate doar pentru prestarea unor munci ușoare, care nu afectează securitatea, sănătatea și dezvoltarea acestora. Pentru a combate exploatarea prin muncă a copiilor și a crește nivelul de protecție a acestora, proiectul stabilește sancțiuni contravenționale, transmite Știri.md.

De asemenea, documentul vine cu îmbunătățiri ale procesului de organizare a muncii în schimburi și oferă mai multe oportunități de angajare în câmpul muncii a femeilor gravide, a celor care au născut de curând și a celor care alăptează.

O altă prevedere ține de introducerea concediului social neplătit, cu o durată de cinci zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru îngrijirea unei persoane care locuiește cu angajatul și are nevoie de sprijin, ca urmare a problemelor de sănătate. Proiectul urmează a fi transmis Parlamentului spre aprobare.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …