Magia Sărbătorilor: Inaugurarea Bradului de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pe 23 Decembrie

Sărbătorile de iarnă vor începe la Chișinău pe 23 decembrie, odată cu inaugurarea bradului de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. Despre acest lucru a anunțat astăzi primarul Ion Ceban. Spectacole muzical-artistice vor avea loc pe 31 decembrie, în noaptea de Revelion.

ION CEBAN, primarul orașului Chișinău: „Startul sărbătorilor de iarnă, dar și inaugurarea bradului va avea loc pe data de 23 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale și va fi conectat iluminatul decorativ în tot orașul.”

Anul trecut, startul sărbătorilor de iarnă a fost dat pe 17 decembrie, iar în 2021, bradul din centrul Chișinăului a fost inaugurat pe 1 decembrie. Responsabilii de la Primărie afirmă că în acest an, programarea sărbătorilor de Crăciun a fost condiționată de calendarul strict al artiștilor invitați.

VASILE CHIRILESCU, purtător de cuvânt al Primăriei: „O să vină un interpret renumit din România, Ștefan Bănică Junior, și de aceea așa a fost decis programul. Dumnealui mai are și alte concerte și mai devreme nu putea.”

În multe din țările occidentale, brazii de Crăciun sunt inaugurați în primele zile ale lunii decembrie.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …