Delicii Culinare la Liceul Teoretic ,,Universum”: Festivalul Plăcintelor – O Zi de Bucurie Gastronomică

Festivalul-Concurs ,,Târgul Plăcintelor 2023,, o inițiativă frumoasă a Liceului Teoretic „Universum” din com. Sărata Galbenă r. Hîncești , care a îmbibat cu aroma delicioasă a plăcintelor aerul tomnatic de la sat.

Liceul Teoretic „Universum” a adunat comunitatea împreună pentru a celebra tradițiile culinare și talentul elevilor săi.

Festivalul-Concurs  ,,Târgul Plăcintelor 2023″ au fost organizate cu pasiune și determinare în cadrul Planului de Activități Extracurriculare al școlii, oferind astfel o oportunitate unică pentru tineri să-și arate creativitatea și să împărtășească bucuria gastronomiei, a relatat Dn. Negru Marcela, directorul interimar al instituției, pentru smilefm.md.

Evenimentul, desfășurat în incinta liceului, a adunat vizitatorii dornici să guste o varietate  de plăcinte preparate cu măiestrie de elevii liceului. De la cele tradiționale, cum ar fi plăcinta cu mere și brânză, până la inovații îndrăznețe, precum plăcinta cu ciocolată și căpșuni, opțiunile pentru degustare au fost nenumărate. Fiecare plăcintă a reprezentat o poveste culinară și o muncă de echipă, deoarece mulți dintre elevi au lucrat împreună pentru a-și pregăti creațiile.

Târgul plăcintelor nu a fost doar despre gustul minunat al preparatelor, ci și despre promovarea valorilor culturale și a tradițiilor culinare locale. Elevii au avut ocazia de a-și exprima creativitatea și de a învăța mai multe despre importanța păstrării rețetelor tradiționale.

În concluzie, Festivalul-Concurs ,,Târgul Plăcintelor 2023,, organizat de Liceul Teoretic „Universum” a reprezentat o combinație perfectă între educație, tradiție și delicii culinare. Această inițiativă este doar un exemplu al angajamentului școlii în dezvoltarea elevilor săi într-un mod holistic, încurajându-i să-și exploreze pasiunile și talentele.

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …