Le spunem sau nu copiilor „te iubesc”

Când copiii sunt mici, se întâmplă frecvent ca noi să-i copleșim cu dragostea noastră și afecțiune, dar se pare că pe măsură ce cresc, mai ales în adolescență sau când sunt deja adulți, acele semne de afecțiune dispar treptat. Eu cred că ragostea față de copiii noștri nu trebuie pierdută, indiferent de vârsta lor.

Aceste două cuvinte au o legătură foarte puternică pentru oamenii pe care îi iubim cel mai mult în viața noastră. Ori de câte ori sunt rostite din inimă, legătura stabilită între doi oameni este de nedespărțit. Sunt două cuvinte care nu ar trebui să lipsească în nicio zi din viața de familie. Trebuie să le spunem mereu copiilor noștri.

❤️Cuvintele care fac diferența

Chiar și în cele mai tensionate momente, când apar conflicte în familie, este mai important să le spui. Pentru că, în ciuda dificultăților, dragostea pe care o simți pentru copiii tăi nu trebuie niciodată pusă la îndoială. Orice s-ar întâmpla. Să le spui „Te iubesc” copiilor în fiecare zi, aduce mari beneficii la nivel de familie, de exemplu:

❤️Crește legătura emoțională

❤️Îmbunătățește bunăstarea emoțională în familie

❤️Generează mai multă încredere între membrii coabitării

❤️Este o modalitate de a exprima dragostea necondiționată care se simte față de copii.

❤️Provoacă un impact emoțional care durează toată viața

❤️Atunci când există discuții, posibilitatea de împăcare și apropiere emoțională este îmbunătățită.

❤️Copiii tăi (indiferent de vârstă), cresc știind că sunt oameni iubiți de părinți, așa că vor crește cu o mai bună stimă de sine și o mai mare încredere în sine.

❤️Însoțește acțiunile

 

Este adevărat că a spune „te iubesc” copiilor în fiecare zi este esențial. De asemenea, este esențial ca aceste cuvinte de afecțiune să fie însoțite de acțiuni. Astfel, mesajul va fi adevărat și va ajunge la inimă.

 

Copiii au nevoie de dragoste și când sunt mari

Comunicarea bazată pe respect și iubire, cu ascultare activă, încredere, complicitate și multe hohote de râs, toate acestea vor sta, fără îndoială, la baza unui cămin plin de iubire.

Copiii tăi trebuie să se simtă iubiți mereu, nu doar când sunt mici. În acest sens, chiar dacă sunt adolescenți și se pare că nu au nevoie de iubirea ta, realitatea este că au nevoie de ea mai mult ca niciodată. Acțiunile tale și cuvintele tale față de copii pline de dragoste, vor fi ceea ce face diferența în relația ta zilnică cu ei, scrie etapainfantil.com. Iată de ce trebuie să-i spui în fiecare zi copilului tău Te iubesc.

 

Așa că nu ezita, arată-ți zilnic toată dragostea copiilor tăi, fie că sunt mici sau mai mari. Pentru că, pe lângă faptul că este ceva de care au nevoie la fel de mult ca și să mănânce, să doarmă sau să respire, îi vei învăța un mod minunat de a arăta dragostea față de oamenii pe care îi iubesc cel mai mult. De asemenea, copiii tăi vor putea să-și arate dragostea și afecțiunea față de tine și față de toți oamenii pe care îi iubesc de-a lungul vieții.

Vezi si

Femicidul -„Legile bine scrise nu sunt suficiente pentru a proteja femeile”

Dintre ultimile știri îngrijorătoare, terifiante aș spune, internetul bântuie cu informații despre Soltanat, femeia ucisă …