La Hîncești a fost marcată Ziua Asistenților Medicali

Astăzi, pentru a celebra un eveniment important în care a fost evidențiată importanța și aportul asistenților medicali, pe teritoriul Spitalului raional Hîncești s-au adunat oficialii raionului Hîncești, în persoana președintelui raionului Iurie Levinschi, însoțit de vicepreședintele Aliona Grigoraș, seful Spitalului Raional Hîncești, Petru Ciubotaru, Șefa IMSP Centrul de Sănătate Hîncești, Lilia Tănase dar și mai mulți asistenți medicali din raion.

Evenimentul a fost moderat de șefa IMSP Centrul de Sănătate Hîncești, Lilia Tănase care a specificat că astăzi asistentul medical este cea mai importantă verigă dintre medic și pacient.

“Actualul potenţial de asistenți medicali din raionul Hîncești este capabil să răspundă provocărilor profesionale, să reziste greutăţilor, să iniţieze activităţi ce vor oferi pacienților internați servicii de o calitate corespunzător aşteptărilor”, a mai adăugat dna Tănase.

Acest evenimant a devenit o tradiţie și se sărbătoreşte în raionul Hîncești cu mult fast pentru a specifica indispensabilitatea nurselor de sistemul medical.

 “Asistenţii medicali au fost şi rămîn apreciaţi ca o forţă reală şi importantă, care contribuie prin aportul său la acordarea serviciilor de îngriji medicale, promovarea unui mod de viaţă sănătos, profilaxiei maladiilor. Astăzi suntem nespus de recunoscători aportului dumneavoastră în sistemul medical în care zilnic acordați asistență oamenilor”, a gost mesajul președintelui raionului Iurie Levinschi.

Pe parcursul evenimentului au fost ținute discursuri, iar asistenții medicali din Centrele de sănătate ale raionului Hîncești au primit mențiuni și premii din partea conducerii.

Menționăm că la eveniment au evoluat mai mulți tineri din cadrul formației folclorice “Cimbrișor” din cadrul Școlii de Arte din Hîncești.

Vezi si

Arta de a crede în ceilalţi sau Efectul Pygmalion

Conceptul Pygmalion provine din mitologia greac Pygmalion era un sculptor căruia îi plăcea să sculpteze …