Incidența Rujeolei în Creștere: Cazuri înregistrate în Republica Moldova

Situația epidemiologică prin infecțiile imuno-dirijabile și măsurile de prevenire, au fost discutate de viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, cu directorii de instituții generale de învățămînt din municipiul Chișinău și responsabilii din cadrul Centrului de Sănătate Publică.

Necesitatea abordării acestui subiect vine în contextul epidemiei de rujeolă din România. Mai mult, deja au fost înregistrate cîteva cazuri de infectare rujeolă și în Republica Moldova, transmite Noi.md.

În cadrul ședinței au fost discutate aspectele ce țin de: asigurarea unui control riguros asupra respectării cerințelor sanitare în instituție; efectuarea trierei matinale, întru depistarea precoce și izolarea suspecților și bolnavilor; completarea listelor copiilor contactați din grupa/clasa respectivă, cu indicarea datelor privind vaccinarea și prezentarea lor la adresa CSP Chișinău; igienizarea regulată și calitativă a încăperilor; familiarizarea personalului, părinților și copiilor privitor la riscurile și prevenirea infecțiilor. Primăria Chișinău reamintește că este obligatoriu ca toți copiii care frecventează instituțiile de învățămînt general din municipiul Chișinău să fie vaccinați, pentru a preveni apariția și răspîndirea virușilor și a bolilor contagioase.

 

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …