Finlanda Închide Patru Puncte de Trecere a Frontierei cu Rusia, În Accord cu Promisiunile Făcute

Finlanda a închis patru puncte de trecere a frontierei cu Rusia la primele ore ale zilei de sâmbătă, invocând o creștere a numărului de migranți ilegali cărora autoritățile ruse le permit trecerea fără ca acești migranți să aibă asupra loc documentele corespunzătoare, transmite Agerpres. Măsura intrată în vigoare din 18 noiembrie va fi valabilă până pe 18 februarie anul viitor.

Astfel decizia Agenției finlandeze pentru protecția frontierelor a fost acum pusă în aplicare la Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra și Niirala, în sud-estul țării. În regiune, a mai rămas deschis doar punctul de trecere a frontierei feroviar de la Vainikkala.

Helsinki acuză autoritățile ruse că-i ajută pe migranți să treacă granița pentru ca aceștia să poată solicita azil într-o țară membră a Uniunii Europene.

Solicitările de azil vor fi de acum încolo gestionate la punctele de trecere a frontierei de la Salla și Vartius, aflate la sute de kilometri în nord.

Numărul solicitanților de azil ilegali în sud-estul Finlandei a crescut din nou semnificativ vineri la 163, dublul numărului înregistrat în toată săptămâna trecută.

Precizăm că autoritățile de la Chișinău au emis alertă de călătorie în Finlanda. Cetățenii sunt îndemnați să urmărească anunțurile Gărzii de Coastă a Finlandei, iar pentru situații de urgență să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Stockholm.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …