Evacuare de Urgență: Alți Nouă Cetățeni Moldoveni Salvați din Fâșia Gaza

45 de persoane din Republica Moldova au fost evacuate din Fâșia Gaza, iar alți 9 cetățeni moldoveni au reușit să părăsească zona, trecând granița către Egipt în dimineața zilei de vineri, 10 noiembrie.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe, Igor Zaharov.

„Astăzi dimineață alți 9 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza în Egipt, cu sprijinul partenerilor noștri ucraineni. Acum ei toți se află în siguranță”, a precizat Zaharov.

 

Primii 36 de cetățeni moldoveni care au fost evacuați din Fâșia Gaza au sosit în condiții de siguranță în Republica Moldova în data de 9 noiembrie. Autoritățile au comunicat că întregul proces de repatriere a acestor cetățeni moldoveni a fost posibil datorită colaborării eficiente dintre Guvernul Republicii Moldova, Guvernul României și diverse organizații internaționale.

Persoanele care au fost nevoite să fugă din zona de conflict, printre care se aflau și 18 minori, au fost întâmpinate la Chișinău de către o delegație a Guvernului Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Dorin Recean, însoțit de reprezentanți ai Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Acești evacuați au fost temporar cazați într-un hotel din capitală, unde li s-a oferit asistență și suport multidisciplinar. În etapa următoare, acești cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza urmează să fie dirijați către părinții sau rudele lor aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform celor declarate de reprezentanții Guvernului, circa 18 cetățeni moldoveni nu au putut fi evacuați și se aflau în continuare pe teritoriul  Fâșiei Gaza.

sursa: zdg.md

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …