ANRE aprobă noile tarife la energie electrică pentru clienții Premier Energy și FEE Nord

Într-o decizie luată vineri, 10 noiembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat o scădere semnificativă a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în Republica Moldova. Reducerile vor afecta Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), aducând beneficii considerabile consumatorilor din  țară.

Energie electrică se ieftinește. Noile tarife, aprobate de ANRE

Astfel, consumatorii casnici din centrul și sudul țării urmează să achite 2,39 lei/kWh, cu 18 de bani mai puțin decât prețul actual – 2,57 lei/kWh.

Consumatorii din nordul țării vor achita 2,88 lei /kWh pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, cu 32 de bani mai puțin decât prețul în vigoare – 3,20 lei/kWh.

Prețurile aprobate sunt cu 2 bani mai mici decât cele solicitate de furnizori.

Hotărârea ANRE intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

SA Energocom a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie, că a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană (MGRES), până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit unui comunicat emis de societatea pe acțiuni, costul energiei rămâne același ca și pe parcursul ultimelor luni, constituind 66 de dolari/MWh.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …