Cetățenii R. Moldova vor avea acces la fructe mai sigure și mai sănătoase

În scopul îmbunătățirii calității materialului de înmulțire și plantare fructifer și asigurării unei alimentații sănătoase și de calitate pentru cetățeni, Executivul a aprobat Regulamentul privind producerea și comercializarea materialului de înmulţire şi plantare fructifer destinat producției de fructe.

Potrivit lui Vladimir Bolea, comercializarea va contribui la satisfacerea cererii interne de material săditor de înaltă calitate, potrivit tvrmoldova.md.

„Aprobarea proiectului va crea un cadru normativ pertinent pentru producerea și introducerea în circulație a materialului săditor de categorii biologice înalte, în conformitate cu standardele europene. Comercializarea acestui tip de material va contribui la satisfacerea cererii interne de material săditor de înaltă calitate, lipsit de viruși, iar consumatorii vor avea certitudinea că procură produse sigure ”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Conform prevederilor Regulamentului, materialul de înmulțire și plantare fructifer va fi supus unor inspecții oficiale pe întreg parcursul producției și comercializării, cu scopul de a verifica respectarea cerințelor și condițiilor stabilite.

Prevederile proiectului sunt actualizate și armonizat cu cele mai recente cerințe comunitare.

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …