Astronomii au descoperit un super-Pământ: Planeta ar putea fi locuibilă

O planetă cu o rază cu 55% mai mare decât cea a Pământului a fost descoperită de sonda spațială TESS de la NASA, scrie IFL Science.

Planeta TOI-715b se află la 137 de ani lumină, iar temperatura sa ar trebui să fie potrivită pentru a se putea trăi pe ea, ceea ce stârnește curiozitatea astronomilor de la NASA.

TOI-715 nu este foarte bine poziționată pentru observații, dar este totuși mai aproape decât majoritatea stelelor studiate. De asemenea, aceasta ar avea și o posibilă însoțitoare numită TOI-715c care se remarcă într-un mod deosebit prin dimensiune, dar şi prin poziția pe care o ocupă în sistemul solar.

„TOI-715b este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât Pământul și orbitează în zona locuibilă din jurul stelei sale părinte”, a declarat Georgina Dransfield și colegii de la Universitatea din Birmingham, potrivit sci.news.com.

Planeta potențială TOI-715c este considerată a fi cu doar 7% mai lată decât Pământul. Orbita sa ar fi de 25,6 zile, plasând-o aproape de marginea exterioară a zonei locuibile optimiste, oarecum echivalentă cu Marte.

Dacă oricare dintre cele două planete este potrivită pentru viață, a existat suficient timp pentru ca viața să evolueze – există multe incertitudini cu privire la vârsta lui TOI-715b, dar cea mai bună estimare este de 6,6 miliarde de ani. 

Vezi si

Câte zile rămân proaspete ouăle dacă stau la frigider

Ouăle proaspete pot fi păstrate în frigider timp de mai multe săptămâni, cu condiția să …