13 curiozități despre vineri, 13

Ziua de marți se spune că este cu ghinion. Românii spun că marți sunt trei ceasuri rele, iar planurile mari trebuie amânate pentru miercuri. Cei mai mulți dintre noi au aceeași superstiție legată de ziua de vineri, 13.

 Iată o listă cu 13 lucruri pe care nu le știai despre vineri, 13 și care ar putea să îți schimbe sau să confirme părerea despre ghinionul acestei zile.

Nava britanică Friday the 13th a plecat în prima sa călătorie pe mare într-o zi de vineri, 13. Din acel moment nava a dispărut, iar nimeni nu știe nimic de ea.

Misiunea ratată a navetei spațiale Apolo 13, lansată la orele 13:13, pe 11 aprilie 1970 este considerata și ea o întâmplare nefericită care a avut la bază cifra 13.

Explozia rezervorului de oxigen a navetei a avut loc pe 13 aprilie, iar oamenii de știință au însumat data lansării și au obținut din nou aceeași cifră, urmărită de ghinion.

Există spitale în întreaga lume care nu au nici un salon cu numărul 13.

Frica pentru ziua de vineri, 13, este o fobie, denumită de știință triskaidekafobia.

Fundașul de fotbal american Dan Marino, care a purtat tricoul cu numărul 13, a fost considerat cel mai bun jucător de fotbal al tuturor timpurilor. Numărul 13 de pe tricou i-a adus și o înfrângere celebră, în 1985, cu 38-16 în Super Bowl.

Celebrul hot Butch Cassidy, care jefuia trenurile și băncile, s-a născut într-o zi de vineri, 13 aprilie 1866. În aceeași zi s-a născut și Fidel Castro, dar în anul 1926.

Fostul președinte Franklin D. Roosevelt nu a călătorit niciodată într-o zi de vineri, 13. Mai mult, el nu a invitat 13 oaspeți la masă niciodată și nici nu a organizat vreun festin în această zi.

Istoria a consemnat frica pe care atât Napoleon cât și Herbert Hoover au avut-o pentru cifra 13 și au evitat-o atât cât au putut.

La Paris, nici un colectiv de chelneri nu număra 13 angajați. Întotdeauna sunt fie 12, fie 14.

Scriitorul Mark Twain a fost invitat la o cină împreună cu alte 12 persoane. El a povestit apropiaților săi a doua zi că a fost o seară cu ghinion pentru că gazdele au avut doar 12 meniuri.

Cel de-al 28-lea președinte al Statelor Unite, Woodrow Wilson, a spus că numărul său norocos este 13. Într-o zi de vineri, 13, el a suferit un infarct și a fost la un pas de moarte în timp ce se afla într-o vizită în Franța.

Potrivit numerologilor, numărul 13 aduce ghinion pentru că s-a aflat întotdeauna în umbra celebrului 12. El și-a câștigat faima denumind cele 12 luni ale anului, 12 semne zodiacale, 12 Zei ai Olimpului, 12 minuni ale lui Hercule sau tot atâția apostoli ai lui Isus.

Sigiliul de pe spatele bancnotei de un dolar este format dintr-o piramidă de 13 nivele. Stelele de deasupra capului vulturului de pe aceeași bancnotă sunt și ele tot 13 la număr.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …