Venituri de milioane, declarate de influenceri în ultimele 18 luni

Pe parcursul ultimelor 18 luni, Serviciul Fiscal de Stat a examinat activitatea desfășurată de către persoanele fizice în mediul online (influenceri, bloggeri, vloggeri).

Potrivit autorităților, la moment a fost finalizată analiza informației din toate sursele în cazul a 19 persoane fizice, care au fost invitate la sediile autorității fiscale pentru a li se oferi explicații privind riscurile și circumstanțele identificate, fiind totodată aplicate măsuri de conformare, după caz. Conform informațiilor din Sistemul Informațional al Serviciului Fiscal de Stat, sursele de venit ale persoanelor vizate provin în mare parte din royalty și salariu, transmite Știri.md.

Astfel, 12 persoane fizice au declarat venituri suplimentare obținute în perioadele fiscale A/2018-A/2023 în mărime totală de 14.883.459 de lei și au achitat obligații fiscale la buget în sumă de 2.064.018 lei, inclusiv majorare de întârziere.

Totodată, în rezultatul acțiunilor întreprinse de autoritatea fiscală anul trecut, șapte persoane fizice au prezentat Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală a anului 2023, declarând benevol venituri impozabile în mărime totală de 13.646.807 lei, impozit aferent achitat de 1.676.897 de lei.

În total, adițional la veniturile obținute de persoanele fizice vizate în Programul de conformare benevolă, pentru perioadele fiscale 2018-2023, persoanele fizice analizate au declarat venituri, prin depunerea Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, în sumă de 37.372.145 de lei și impozit aferent achitat în mărime de 4.713.685 de lei.

De menționat că acțiunile de analiză camerală și acumulare de informații față de persoanele fizice care desfășoară activitate în mediul online poartă un caracter permanent.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat încurajează contribuabilii să activeze onest și în corespundere cu prevederile legislației fiscale în vigoare.

 

Vezi si

Arta de a crede în ceilalţi sau Efectul Pygmalion

Conceptul Pygmalion provine din mitologia greac Pygmalion era un sculptor căruia îi plăcea să sculpteze …