Un profesor din Leova riscă să fie concediat după ce ar fi agresat un elev

Un profesor din cadrul gimnaziului din raionul Leova riscă să fie concediat după ce ar fi agresat un elev. Ministerul Educației și Cercetării s-a sesizat în acest sens și a solicitat informații suplimentare de la Direcția de Învățământ.

„Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la cazul de violență în care ar fi fost implicat un profesor de la un gimnaziu din raionul Leova. MEC informează că a solicitat informații privind acest caz de la Direcția Învățământ Leova. Dacă se va confirma faptul că elevul a fost lovit de către cadrul didactic, acesta din urmă va fi concediat”, se arată într-un comunicat emis de MEC, potrivit Știri.md. 

De asemenea, concomitent, Procuratura Leova a inițiat urmărirea penală pe marginea cazului respectiv. Așadar, ministerul va monitoriza examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale. 

„Reiterăm că MEC condamnă ferm acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional. Școala trebuie să fie un mediu prietenos, incluziv și sigur atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, mai spun reprezentanții Ministerului Educației. 

Vezi si

Alertă globală emisă de OMS: Un medicament care ajută la slăbit este contrafăcut

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. …