Un film documentar despre viața lui Alexei Navalnîi va fi proiectat la Chișinău

La două săptămâni de la moartea opozantului rus Alexei Navalnîi, la Chișinău va fi proiectat filmul documentar „Navalny”.
Un film documentar despre viața lui Navalnîi va fi proiectat la ChișinăuImagine simbol

Potrivit Ministerului Culturii, proiecția filmului documentar va avea loc la cinematograful Odeon din centrul Capitalei în seara zilei de joi, 29 februarie, la ora 18:00, iar intrarea va fi liberă, transmite Știri.md.

Autoritățile menționează că pelicula regizată de canadianul Daniel Roher va fi difuzată în limba engleză

„Filmul spune povestea otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în vara anului 2020, a investigării acestei crime și a procesului de tratament și de recuperare a politicianului. Evenimentul este dedicat memoriei lui Aleksei Navalnîi, un luptător neînfricat pentru democrație și dreptate, un combatant ardent contra corupției și tiraniei, ucis în Gulagul zilelor de azi din Rusia. Veniți, să cunoaștem împreună un adevărat erou al zilelor noastre și să reflectăm asupra importanței democrației și libertății”, se arată în anunțul Ministerului Culturii.

Menționăm că politicianul Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets. Acest lucru este raportat de către Departamentul local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor.

La Ambasada Rusiei de la Chișinău a fost organizat un protest. Zeci de oameni au depus flori și au aprins lumânări. Ei consideră că decesul lui Navalnîi este de fapt o crimă politică.

Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …