Sportivii din R. Moldova care vor câștiga medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice din vara 2024 vor deveni MILIONARI

Sportivii din R. Moldova, care vor obține medalii de aur la ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară şi ediţia a XVII-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2024, organizate în Paris, Franța, vor fi premiați cu câte trei milioane de lei de către Guvern.

Potrivit unei decizii aprobate astăzi de Cabinetul de miniștri, cei care se vor clasa pe locul II și III vor primi câte 2,6 și, respectiv, 2 milioane de lei.

De asemenea, sportivii care se vor clasa pe locurile IV și V vor fi remunerați cu câte 600 de mii de lei. Pentru locul VI, premiul va fi de 400 de mii de lei, iar participanții care vor ocupa locurile VII și VIII vor primi câte 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.

De asemenea, premii vor fi acordate antrenorilor care au pregătit sportivii în ultimii 4 ani, dar și personalului medical care a acordat asistență medicală și kinetoterapeutică timp de 4 ani, până la desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Pentru antrenori, valoarea premiului va fi egală cu valoarea premiului sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi antrenori. Dacă antrenorul a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi, acestuia i se acordă un premiu egal cu valoarea celui mai mare premiu acordat unui sportiv, majorat cu 75% din valoarea fiecărui premiu acordat celorlalţi sportivi premiaţi.

Totodată, valoarea premiului pentru medici va constitui 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoarea premiului sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi medici.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a prezentat proiectul de hotărâre la ședința de astăzi a Guvernului, le-a urat succes sportivilor și și-a exprimat speranța că toată suma alocată în acest scop, aproximativ zece milioane de lei, va fi valorificată.

Menționăm că, la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de vară sunt calificați șapte sportivi din Republica Moldova și se preconizează calificarea a încă 13 sportivi.

Sursa: https://www.ziarulnational.md/sportivii-din-r-moldova-care-vor-castiga-medalii-la-jocurile-olimpice-si-paralimpice-din-vara-2024-vor-deveni-milionari-trei-milioane-de-lei-acordate-de-guvern-pentru-aur-si-doua-milioane-pentru-bronz-cati-bani-vor-primi-antrenorii/ 

 

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …