Școala din Șișcani, raionul Nisporeni beneficiază de un bloc sanitar nou

Din anii ’90 și până în prezent, instituția educațională din Șișcani a fost lipsită de un bloc sanitar funcțional. Acum, situația s-a modificat datorită unei investiții de peste un milion de lei din bugetul de stat. Astfel, un total de 217 elevi și 28 de angajați au acces la facilități de igienă, moderne și sigure.

În cadrul proiectului s-au renovat în totalitate cinci blocuri sanitare, dintre care două destinate fetelor, două băieților și unul personalului. Fiecare dintre acestea este echipat cu boilere pentru apă caldă, dozatoare pentru săpun lichid, uscătoare pentru mâini, și cabine special adaptate pentru copiii cu nevoi speciale.

De asemenea, în cadrul proiectului, s-a efectuat schimbarea întregului sistem de canalizare din subsolul instituției educaționale.

Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu, lansat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul căruia se prevăd modernizarea blocurilor sanitare în școlile primare, gimnaziale și liceale la nivel național.

Bugetul total alocat pentru proiectele de modernizare a infrastructurii sanitare în instituțiile de învățământ se ridică la 25 de milioane de lei. Această sumă susține implementarea de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a 22 de proiecte similare în diferite localități.

 

Vezi si

Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să nu iasă din case pe timp de furtună

  ❗️ Rugăm cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci …