Restricții de Intrare în R. Moldova Impuse de Poliția de Frontieră pentru 43 de Vizitatori Străini

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 43 de cetățeni străini. În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 54.439 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din R.Moldova – 27.931 de traversări.

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Cel mai frecvent, frontiera a fost traversată de către cetățenii străini – 28.193. Traversările cetățenilor moldoveni au constituit 26.246.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 12.448 treceri, dintre care 6 306 pe sensul de intrare în R.Moldova. Totodată, numărul de 1.649 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele mai solicitate au fost punctele de trecere la frontiera cu România – 29 486 traversări. La granița cu Ucraina au fost înregistrate 18.185 de treceri și alte 6.768 traversări – la frontiera aeriană.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În ultimele 24 de ore, forțele de securitate de la frontiere au raportat patru incidente de traversare ilegală a frontierei de stat, înregistrând șapte încălcări ale regimului punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, a fost descoperit un document de călătorie falsificat, iar într-un caz distinct s-a constatat trafic ilegal de bunuri. Doi cetățeni străini au încălcat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar opt încălcări ale regulilor de folosire a vinietei au fost semnalate. În plus, o persoană a fost identificată și consemnată la nivel național în timpul operațiunilor desfășurate.

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …