Protest Agricol la Chișinău: Fermieri Hotărâți Blocând Traficul cu Tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale

După o pauză de câteva zile, în care au purtat negocieri cu autorităţile, fermierii au reluat astăzi protestele. Ei au organizat cu marş cu tractoare prin centrul Chişinăului.

Reprezentanţii Asociației ,,Forța Fermierilor” au avut ieri o nouă întâlnire cu autoritățile. Prima întrevedere a avut loc la Parlament, cu preşedintele comisiei pentru agricultură. Iar ieri după-amiază au avut întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul și conducerea Băncii Naționale.

„În urma discuțiilor de azi fermierii din păcate nu au obținut nimic concret în privința realizării  revendicărilor noastre. Noi am auzit recent de la ministru al agriculturii că propunerile noastre sunt respinse, însă nu am văzut nici măcar o soluție de alternativă privind salvarea fermierilor micro, mici și mijlocii de faliment cu realizare urgentă. Pentru agricultorii acum fiecare zi contează. Fiecare zi îi apropie de executare din partea creditorilor, care tot mai mult fac presiuni.  Consiliul Asociației Forța Fermierilor a decis unanim ca agricultorii revin mâine în PMAN și vor efectua marșuri declarate cu tehnica agricolă începând cu orele 10.30”, a spus Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor.

La sfârşitul lunii noiembrie, un grup de fermieri şi-au dus tractoarele în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au blocat traficul pe una dintre cele mai importate intrări din Chişinău. Fermierii cer, ca prin decizia Comisiei Situatii Exceptionale, să fie scutiţi de penalităţile bancare pentru un an şi compensaţii directe la hectar. Ei mai solicită restricţionarea, până pe 31 martie 2024, importului de cereale din Ucraina.

 

Vezi si

În anul 2024-2025 primul și ultimul sunet vor fi în weekend

În anul de învățământ 2024/2025, cursurile vor începe pe 1 septembrie și se vor încheia …